fbpx
Сьогодні
09:57 03 Жов 2021

Президент підписав закон про реформування "Укроборонпрому"

English version here

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про реформу державного концерну (ДК) "Укроборонпром".

Про це повідомив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв у Facebook.

Він називає це  крапкою в тривалому і складному процесі формування нового законодавчого фундаменту для розвитку українського державного ОПК,

"Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про реформу Державного концерну "Укроборонпром". Ця подія є крапкою в тривалому і складному процесі формування нового законодавчого фундаменту для розвитку українського державного ОПК. І водночас ця подія – нова точка відліку для української оборонки", – написав Гусєв.

За його словами такий крок дозволить посилити обороноздатність України, структурно перезагрузити 118 розрізнених підприємств Укроборонпрому, 21 з яких – поки знаходиться на тимчасово окупованих територіях.

Також дозволить запровадити сучасні підходи корпоративного управління, які убезпечать їх від корупційних ризиків, конфлікту інтересів і прямого політичного впливу, дозволить створювати спільні підприємства з вітчизняними та іноземними партнерами.

Крім того, здійснювати трансфер технологій та залучати прямі (у т.ч. іноземні) інвестиції з метою виготовлення сучасних зразків озброєння і військової техніки перш за все для потреб Збройних сил України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: