fbpx
Сьогодні
Фото 15:03 03 Жов 2021

Під будівлею МЗС відбувся мітинг на підтримку жінок Афганістану

Фото: Amnesty International

У неділю, 3 жовтня, біля Міністерства закордонних справ за ініціативи Amnesty International відбулася акція солідарності із жінками Афганістану.

Про це пише "Рубрика" з посиланням на пресслужбу Amnesty International.

Близько 30 активісток висловили підтримку жінкам, які опинилися під загрозою після приходу "Талібану", та закликали МЗС підтримувати міжнародні ініціативи по дотриманню прав людини в Афганістані.

Мітинг на підтримку жінок Афганістану Мітинг на підтримку жінок Афганістану Мітинг на підтримку жінок Афганістану

Активісти наголошують, що з приходом талібів у містах Афганістану почали замальовувати рекламні стенди із зображеннями жінок, афганок вже позбавляють посад у держустановах, комерційних організаціях та медіа. Жінки масово почали надягати бурки, замість більш звичної паранджі. Спорт для жінок теж намагаються заборонити. На додаток, як вважають активісти, хоча нова влада і заявила про наміри дозволити жінкам вчитися в університетах, утім за умов — обов'язкової гендерної сегрегації й ісламського дрес-коду.

"Наша сьогоднішня акція демонструє те, що українкам і українцям не байдуже, що відбувається із жінками в Афганістані. Повернення до політики обмежень прав жінок — це повторення трагедії. У 21 столітті, коли більшість країн активно рухається в бік гендерної рівності, в Афганістані ми спостерігаємо значний регрес і просто безглузді для нового часу утиски прав жінок. Ці утиски можуть тільки поглиблюватися без швидких і рішучих дій з боку міжнародної спільноти. Тому час об'єднати зусилля і продемонструвати жінкам Афганістану свою підтримку та міжнародну солідарність", — розповіла Оксана Покальчук, директорка Amnesty International Україна.

Мітинг на підтримку жінок Афганістану Мітинг на підтримку жінок Афганістану

Довідка

Amnesty International — всесвітній рух, що об'єднує близько 10 мільйонів людей із більш ніж 150 країн і регіонів, які виступають за припинення грубих порушень прав людини. Amnesty International прагне забезпечити кожній людині можливість користуватися всіма правами, проголошеними у Загальній декларації прав людини та інших міжнародних правозахисних документах.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: