Фахівці ПРООН допоможуть Чернівецькій області управляти ризиками повеней

Повені в Чернівецькій області завдають нищівного удару по благополуччю регіону, руйнуючи інфраструктуру, оселі, загрожуючи життю та здоров'ю людей.

Про це пише ПРООН Україні.

Так, у 2020 році в результаті повені, спричиненої затяжними інтенсивними зливами, було зруйновано та пошкоджено п'ять автодоріг державного значення, підтоплено десятки домогосподарств у 17 селах, а під'їздні шляхи до сіл було розмито.

«Топить, бо нема догляду за руслом річки. Раніше постійно розчищували», – розповідає Олексій, мешканець с. Банилів, Чернівецької області, про русло річки Черемош.

Проводячи проміжну оцінку потреб після зливових паводків, фахівці проєкту ПРООН «Скорочення ризиків і відновлення після стихійних лих» зустрілися з чиновниками та мешканцями постраждалих громад.

Окрім того, вони оглянули русла річок Прут, Черемош, ознайомились зі станом гідрологічних і берегоукріплювальних споруд у с. Лужани, с. Банилів, с. Дубівці та м. Вашківці Черновецької області.

Під час візиту команда проєкту також провела інформаційну сесію щодо протидії стихійним лихам і відновлення після них. Фахівці ПРООН поділились досвідом з управління ризиками стихійних лих, розказали про керівні принципи та пріоритетні напрямки дій Сендайської рамкової програми зі скорочення ризиків надзвичайних ситуацій на 2015-2030 роки та обговорили стратегічні засади скорочення ризиків стихійних лих як інструменту зміцнення стійкості до спричинених паводками затоплень.

Багато уваги також приділялось координації дій представників різних служб у разі підтоплень і відповідним заходам, що підвищують готовність до ліквідації їх наслідків.

«Ми бачимо, як наші зусилля та ефективна координація допомагають регіону ставати краще підготовленим до можливих проявів негоди, – сказав очільник команди й координатор групи проєктів ПРООН за напрямком «Енергетика та охорона довкілля» Олександр Сущенко. – Наша спільна мета – зробити все можливе, щоб життя людей було безпечнішим, і я вірю, що разом із партнерами ми зможемо цього досягти».

 

Свіжі дописи

  • Новини

Президент Франції привітав зобов’язання Китаю не продавати рф зброю

Лідер Франції Еммануель Макрон вітає китайське зобов'язання утримуватися від продажу російській федерації зброї. Як пише… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Уряд затвердив перелік документів для проходження МСЕК

Кабінет Міністрів затвердив перелік документів для проходження медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), яка встановлює ступінь втрати… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Військові ЗСУ контролюють ситуацію навколо Часового Яру, загарбників у місті немає, – Волошин

На Донеччині українські воїни контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Лідер КНР заявив, що Китай підтримає формат мирної конференції, який буде визнаний Україною та росією

Пекін виступає за шлях переговорів та підтримає мирну конференцію, яка об’єднає всі сторони та буде… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Важливо, щоб лідерство могли проявити якнайбільше держав, – Зеленський говорив про Саміт миру

Президент Володимир Зеленський наголосив, що на Саміті миру лідерство мають проявити якнайбільше держав, зацікавлених у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У ЄС створять наглядовий орган, який регулюватиме роботу Telegram: навіщо це рішення

У Європейському союзі з'явиться наглядовий орган, який регулюватиме роботу месенджера Telegram. Ним має стати Бельгійський… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.