fbpx
Сьогодні
15:12 02 Жов 2021

У Грузії відреагували на позицію України щодо арешту Саакашвілі

Неприпустимо, щоб одна людина брала в заручники стратегічне партнерство між Грузією та Україною.

Як повідомляє "Європейська правда", так глава МЗС Грузії Давид Залкаліані відреагував на позицію президента України щодо арешту Михеїла Саакашвілі.

"Їхня позиція зрозуміла, тому що Саакашвілі є їхнім громадянином. Посольство має комунікацію, був контакт з працівником посольства, який надасть українській стороні всю цікаву для них інформацію. Інформація, оприлюднена вчора прокуратурою, буде негайно передана українським друзям", – сказав Залкаліані.

Він висловив упевненість, що "спокійно, мирно у нас будуть роз'яснення з усіх питань, і наші відносини з Україною так само будуть розвиватися, як розвивалися до цього".

"Неприпустимо, щоб одна особа брала в заручники стратегічне партнерство між Грузією та Україною", – додав глава грузинського МЗС.

Нагадаємо, вчора ввечері прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі заявив про затримання експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі.

У Зеленського зазначили, що стурбовані новиною про затримання Саакашвілі.

В ув'язненні Саакашвілі оголосив про голодування.

Раніше Михеїл Саакашвілі заявив про намір повернутися у Грузію перед місцевими виборами, що мають відбутись 2 жовтня.

Нагадаємо, навесні 2020 року після призначення Саакашвілі головою виконавчого комітету Національної ради реформ в Україні Грузія відкликала свого посла для консультацій, він повернувся до Києва майже після року перерви.

Після того напруги у відносинах між країнами неодноразово додавали заяви Саакашвілі стосовно політичної ситуації в Грузії невдовзі перед парламентськими виборами. В МЗС України наголосили, що Михеїл Саакашвілі у своїх коментарях не представляє позицію України.

Раніше Саакашвілі дав три поради Зеленському.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: