fbpx
Сьогодні
09:48 02 Жов 2021

У Грузії стартували місцеві вибори

У Грузії проходять вибори до місцевих органів самоврядування. Виборці обирають 64 мерів, а також 2 068 членів 64 муніципальних зборів (сакребуло).

Про це пише Грузія.Online.

Члени сакребуло обираються як за пропорційною, так і мажоритарною системою. Виборчі дільниці відкрилися о 07:00, голосування ж почалося о 08:00.

На виборах мерів переможуть ті кандидати, які наберуть понад 50% голосів виборців. Разом з тим, в результаті виборчої реформи для обрання мажоритаріїв сакребуло діє 40%-ий бар'єр.

У муніципалітетах, крім Тбілісі, встановлено 3%-ий бар'єр обрання за пропорційною системою. У сакребуло Тбілісі ж, мандати за пропорційною системою розподіляться між тими виборчими суб'єктами, які отримають не менше 2.5% голосів.

Обрані у 2021 році органи місцевого самоврядування будуть більш пропорційними – у самоврядних містах: у Тбілісі, Кутаїсі, Руставі, Поті і Батумі співвідношення членів сакребуло буде чотири до одного (чотири депутати за пропорційною системою, один – за мажоритарною), а в інших муніципалітетах співвідношення буде два до одного.

На місцевих виборах 2 жовтня виборці вибирають мерів і членів сакребуло терміном на 4 роки.

За інформацією ЦВК, в єдиному списку виборців зареєстровано 3 513 884 виборці.

Нагадаємо, учора ввечері прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі заявив про затримання експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі.

У Зеленського зазначили, що стурбовані новиною про затримання Саакашвілі.

Раніше Михеїл Саакашвілі заявив про намір повернутися у Грузію перед місцевими виборами.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: