fbpx
Сьогодні
22:12 02 Жов 2021

На місцевих виборах у Грузії перемагає керівна партія, — екзитпол

Фото: Reuters

За даними екзитполів, на місцевих виборах у Грузії перемогу здобуває керівна партія «Грузинська мрія». Натомість «Єдиний національний рух» (ЄНР) Міхеїла Саакашвілі став другим.

Про це повідомляє «Эхо Кавказа».

Екзитпол компанії IPSOS, який проводили на замовлення телекомпанії «Мтаварі», показав незначну різницю між лідерами. Так, «Грузинська мрія» в середньому по країні отримала 38,6%, а «Єдиний національний рух» — 33%. Третьою фінішувала партія «За Грузію» — 7,6%.

Натомість екзитпол Edison Research (на замовлення телекомпанії «Формула») свідчить про більш переконливу перемогу керівної політсили. За даними цього опитування, «Грузинська мрія» отримала 46% голосів, «Єдиний національний рух» — 33%, а партія «За Грузію» — 6%.

Упевнену перемогу керівна партія здобуває і за екзитполом Gorbi на замовлення телекомпанії «Імеді». За цими даними, «Грузинська мрія» отримує 47,6% голосів, ЄНР — 27,1%, а партія «За Грузію» — 6,8%.

Результат опитування Gorbi схожий на показники парламентських виборів у 2020 році. Тоді «Грузинська мрія» отримала 48% голосів, а коаліція партій «Сила Єдності» (до якої входив ЄНР) — 27%.

Новим мером Тбілісі, найімовірніше, і надалі буде легендарний грузинський футболіст та колишній віцепрем'єр-міністр Каха Каладзе (представляє «Грузинську мрію»). Екзитпол телекомпанії «Формула» дає йому 43% голосів проти 39% у Ніки Мелії (ЄНР).

За даними опитування «Імеді», у Каладзе 51,3% голосів проти 34% у Мелії. Натомість за даними екзитполу «Мтаварі», у чинного мера 40,8%, у Мелії трохи менше — 40,2%.

Нагадаємо, вчора ввечері прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі заявив про затримання експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі.

У Зеленського зазначили, що стурбовані новиною про затримання Саакашвілі.

В ув'язненні Саакашвілі оголосив про голодування.

Раніше Михеїл Саакашвілі заявив про намір повернутися у Грузію перед місцевими виборами, що мають відбутись 2 жовтня.

Нагадаємо, навесні 2020 року після призначення Саакашвілі головою виконавчого комітету Національної ради реформ в Україні Грузія відкликала свого посла для консультацій, він повернувся до Києва майже після року перерви.

Після того напруги у відносинах між країнами неодноразово додавали заяви Саакашвілі стосовно політичної ситуації в Грузії невдовзі перед парламентськими виборами. В МЗС України наголосили, що Михеїл Саакашвілі у своїх коментарях не представляє позицію України.

Раніше Саакашвілі дав три поради Зеленському.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: