fbpx
Сьогодні
10:48 02 Жов 2021

Кличко допустив, що у Києві невакцинованих можуть почати не пускати в транспорт і громадські заклади

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що ситуація з коронавірусом у столиці залишається складною, а більшість госпіталізованих невакциновані.

Про це він зазначив у програмі "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна 24".

"У наших лікарнях перебуває 1200 осіб. Це люди, які потрапляють у лікарню – у тяжкому стані, вони всі перебувають під киснем. Майже всі 100% – це люди, які не мали щеплення (від COVID-19 – ред.). Немає майже жодної людини, там (госпіталізовано – ред.) кілька випадків є, ти хто вакцинувався, і потрапили до лікарні у тяжкому стані. Це один з аргументів, чому це треба робити (щеплення від коронавірусу – ред.). Ще раз хочу звернутися, якщо ви не дбаєте про своє здоров'я – подумайте про ваших батьків, про ваших рідних, про друзів. Це ваша відповідальність", – сказав мер.

Очільник КМДА також нагадав про серйозну ситуацію зі смертністю від коронавірусу в Києві, яка спостерігалася на початку 2021 року.

"Дуже не хочемо, щоб повернулися ті місяці ще з початку року, коли я звітував, і кожен день 50-52 людини помирали від вірусу. Кожен день, це страшні цифри. Він (коронавірус – ред.) зараз більш агресивний, більш складний, ця хвороба проходить складніше, тяжкі наслідки. Я дуже не хочу, щоб ми поверталися до цих умов. У місті Києві зараз провакциновано 1 мільйон 800 осіб. 850 тисяч осіб вже двічі вакциновані. Але великий відсоток людей все ще залишаються не щепленими",- сказав він.

Кличко допускає таку можливість, при якій людей без вакцинації не пускатимуть в муніципальний транспорт і в громадські заклади.

"Примусово ми не можемо зробити (вакцину – ред.), але ми йдемо до того, що можемо переходити на більш жорсткі (обмеження – ред.). Якщо ви хочете пересуватися громадським транспортом – вибачте, але без вакцинації ви цього зробити не зможете. Якщо ви хочете піти в громадські заклади – також без вакцинації від цього не зможете робити. Це примусово, вибачте, будь ласка, але це турбота в першу чергу про найцінніше – про здоров'я людей", – сказав Кличко.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: