fbpx
Сьогодні
16:32 02 Жов 2021

Авторка знаменитого "Гуся" Надія Кушнір розповіла про домагання у потязі "Укрзалізниці"

Ілюстраторка Надія Кушнір, найбільш відома за своїм персонажем «Гусь», розповіла, що у потязі «Львів ㅡ Київ» її намагався зґвалтувати якийсь чоловік.

Про це Надія Кушнір написала у Facebook, але згодом закрила пост, пише НВ.

Художниця розповіла, що у спальному вагоні до неї чіплявся чоловік. За словами Кушнір, він спершу розказував про свою дружину та дитину, а потім роздягнувся та рукою жінки «намагався показати відсутність у себе пупка».

«Я не знаю, чому я тоді ж і не звалила з того СВ, а просто сказала, що я не хочу, не буду і що за хрінь. Далі він не затикався, але не чіпав мене, і тільки розказував, яка я нікчема, і що у мене в житті ніх*ра не вийде», ㅡ писала жінка.

кушнір

Фото: НВ

Вона розповіла, що після цього просто розвернулася до стінки, але чоловік зачинив двері, стягнув з неї ковдру, став на коліна, намагався розставити її ноги та ліз цілуватися.

Кушнір писала, що почала кричати, і тоді чоловік «сахнувся» і почав говорити, що нічого не відбувається.

Художниця схопила речі та побігла до провідниці. Та своєю чергою відповіла: «Чого Ви одразу не сказали?» Після цього Надію Кушнір переселили до іншого вагона.

Після публікації цієї історії художниця закрила свій пост. Згодом вона написала, що їй «треба було мовчати». Кушнір розповіла про низку коментарів, які вказували, що жінка вигадала історію чи питали, навіщо вона її розповіла.

Надія Кушнір зазначила, що вже спілкувалася з правоохоронцями.

Яка реакція?

В «Укрзалізниці» нам повідомили, що із поїзною бригадою цей інцидент оперативно розглянули. Кажуть, провідниця абсолютно правильно розсадила сторони конфлікту.

«Начальник поїзда здатен у таких ситуаціях викликати поліцію, але такої вимоги не було, після прибуття поїзда всі спокійно розійшлися. Зі свого боку ми зараз актуалізуємо алгоритм дій пасажира (та й нашої бригади)», ㅡ повідомили в УЗ.

Про які алгоритми йдеться?

В «Укрзалізниці» заявили, що в разі виникнення конфліктної ситуації між пасажирами поїзні бригади мають відпрацьований алгоритм дій. Але пасажирів також закликали:

  • одразу повідомляти провідника та/або начальника поїзда про ситуацію. Ті своєю чергою запропонують розсадити пасажирів, якщо є необхідність;
  • за можливості зафіксувати конфлікт на відео або залучити свідків

Якщо громадський порядок продовжують порушувати, то на найближчу станцію начальником поїзда буде викликана поліція.

Правоохоронці мають скласти протокол про порушення за підписом двох свідків, а порушника знімуть із поїзда.

У разі конфліктів, суперечок або інших некомфортних ситуацій, які можуть статися під час подорожі, в УЗ просять звертатися до провідника, у месенджер «Укрзалізниці» або за номером: 0800-503-111.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: