fbpx
Сьогодні
16:28 01 Жов 2021

В Україні запрацював Фонд Президента України: чим він буде займатися

English version here

Відбулося установче засідання Ради Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, створеного з метою розвитку та підтримки талановитих українців, їхніх ідей у вказаних сферах задля посилення лідерських позицій України у світі.

Про це повідомила пресслужба ОП.

Вітаючи присутніх із початком роботи, голова Ради Фонду Ірина Тулякова наголосила, що Фонд Президента – це можливість впроваджувати трансформації в Україні, допомагати розвивати талановитих молодих людей.

"Дуже хочеться, щоб у нашій країні, у нашої молоді, науковців, освітян і спортсменів не було неможливих речей. Країна талановитих людей – це про створення можливостей для розвитку потенціалу кожного", – сказала вона.

Заступник керівника Офісу Президента Юлія Соколовська зауважила, що Фонд має стати дієвим механізмом для заохочення талановитої молоді.

"Упевнена, те, що ми тут закладемо: інноваційні підходи, прогресивні речі, – стане драйвером того, що відбувається у нас в країні. Давайте зробимо так, щоб усе в нас працювало. Щоб цей Фонд став прикладом", – наголосила Юлія Соколовська й побажала членам Ради Фонду плідної роботи.

Радник глави держави з питань Фонду Ольга Будник зауважила, що Фонд покликаний об'єднати талановитих людей і дати їм можливість реалізувати свій потенціал в Україні. Привітавши Раду Фонду зі стартом роботи, вона також докладно розповіла про кроки, які вже здійснено з часу створення Фонду, перспективи розвитку та виклики, які стоять перед ним.

Серед ключових програм Фонду – гранти на навчання за кордоном, стажування молоді у провідних іноземних закладах вищої освіти та наукових установах, залучення лекторів з провідних вишів та наукових установ світу, участь молоді в міжнародних науково-практичних семінарах і конференціях, заохочення молодих людей за досягнення, підтримка реалізації проектів у сфері освіти, науки та спорту.

Ірина Тулякова також розповіла, що у співпраці з Мінцифри триває робота над розробкою онлайн-платформи Фонду.

Очікується, що запуск ключових програм Фонду відбудеться в лютому 2022 року.

Фонд Президента був створений у 2019 році з метою заохочення розвитку талановитої молоді. У червні 2021-го Володимир Зеленський затвердив Положення про Раду Фонду, перезапустивши його діяльність.

З коштів Фонду виплачуватимуть премії гави держави в розмірі 100 тис. грн переможцям міжнародних учнівських олімпіад. Також здійснюватимуться виплати президентських стипендій у розмірі 10 тис. грн учасникам ЗНО, які показали найвищі результати. Такі стипендії виплачуватимуть щомісяця протягом року.

Заплановане й фінансування премій для відзначення досягнень українських спортсменів, заохочення молоді до участі в спорті та підтримка тренерської діяльності.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: