fbpx
Сьогодні
11:24 01 Жов 2021

Нардепи з фракції "Слуга народу" прибули потягом до Трускавця

Фото: Ельдара Сарахмана, УП

Народні депутати з фракції "Слуга народу" прибули потягом до Трускавця, де має відбутися дводенне зібрання фракції.

Про це повідомляє "Українська правда", передає Рубрика.

На платформі деякі депутати зізнавалися, що толком не знають, про що говоритимуть: їм відома та ж програма, що й журналістам.

Очевидно, що будуть вирішувати "внутрішні організаційні питання", як далі працювати фракції, а також "кадрові питання".

За словами нардепів, у потязі не збирали підписи за відставку голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Столичний потяг зі "слугами народу" запізнився на 8 хвилин.

За даними УП, в потязі з Києва було близько 50 депутатів та їхні помічники. Керівників фракції в ньому не було. Інші депутати добиратимуться в Трускавець своїм ходом (всього фракція нараховує 244 нардепи).

За словами нардепів, поїздку в Трускавець вони оплачували самі.

Нардеп Олексій Жмеренецький з комітету антикорупційної політики заявив: "Ми скидувалися. Гроші заносили в наш секретаріат. Централізовано купували квитки, але за свій рахунок. Зараз, я так розумію, ми будемо оплачувати готель. Номери заброньовані".

За його словами, збиратися у Трускавці – "це вже символічно".

"Трускавець був точкою відліку. Пройшло два роки. Кожний комітет підготував звіт про досягнення, про ключові реформи. Будуть доповіді голів комітетів на цю тему. Плюс є плани на наступні два роки", – пояснив Жмеренецький.

Він підтвердив, що говоритимуть і про відставку Разумкова. За словами Жмеренецького, голова фракції Давид Арахамія "взяв про запас підписні листи, але вони ще порожні".

Довідка

1-2 жовтня у Трускавці відбудеться виїзне засідання фракції "Слуга Народу", велике зібрання за участю президента проведуть у готелі "Rixos Prykarpattya".

На збори монобільшості планували запросити генпрокурора Ірину Венедіктову, голову Служби безпеки України Івана Баканова та представників Кабміну. А голову Верховної Ради Дмитра Разумкова не запросили, йому світить відставка.

Програма виїзного засідання фракції "Слуга народу" в Трускавці передбачає нагородження "найкращих депутатів", сесії з силовиками та радником голови Офісу президента Андрія Єрмака.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: