fbpx
Сьогодні
14:41 30 Вер 2021

Всупереч Конституції: студентам КНУ імені Тараса Шевченка заборонили виїжджати за кордон

Сьогодні, 30 вересня, профільний телеграм-канал повідомив, що в КНУ імені Тараса Шевченка "студентам заборонили виїжджати за межі України без дозволу адміністрації університету при дистанційній формі навчання. Інакше – відрахування". В цей час студпарламент КНУ почав виправдовувати адміністрацію КНУ.

Повідомлення супроводжується копією листа.

«… під час навчального року студенти всіх рівнів вищої і фахової передвищої освіти можуть перебувати поза межами України виключно у випадку їх офіційного направлення університетом (на навчання, на стажування, на конференцію тощо), що має бути визначено відповідним наказом. У разі, якщо з'ясовується, що здобувач освіти будь-якого рівня вищої/фахової передвищої освіти під час навчального року (за винятком періоду канікул для здобувачів освіти денної форми навчання, та міжсесійного періоду – для здобувачів освіти заочної форми навчання) перебуває за межами України без видання наказу по університету, такий здобувач має бути негайно відрахований за невиконання індивідуального плану (або як такий, що не приступив до навчання).

Прошу попередити співробітників груп супроводу освітнього процесу, завідувачів кафедр і викладачів про неприпустимість приховування випадків відсутності студентів (як громадян України, так і іноземних громадян) в Україні під час навчального року і відповідальність за такі дії", – йдеться в листі проректора з науково-педагогічної роботи КНУ Андрія Гожик.

У коментарі журналістам Андрій Гожик сказав:

"У КНУ немає дистанційної форми навчання. З першого вересня ми навчалися за змішаною формою навчання і робимо все, щоб повернутися до неї після 13 жовтня. Шановним студентам я порекомендував би думати про майбутнє: наразі в багатьох країнах при визнанні дипломів звіряють вказані в них терміни навчання із періодом перебування в країні навчання. Результати таких перевірок часто дуже розчаровують власників дипломів".

Також він підтвердив те, що попередив листом факультети.

"Так, я попереджаю факультети. Ви, як юрист, маєте розуміти, що коли навчання офіційно є очним, то відсутність студента є підставою для звинувачення і його, і нас у недоброчесності. Такої практики не повинно бути. За такі речі відраховують в університетах всього світу. Мова, звісно, не йде про короткотермінову відсутність, яка не створює ризиків для виконання індивідуального навчального плану", – підкреслив він.

Таким чином, за його словами, заборони на виїзд за кордон немає, але в КНУ виступають "проти відсутності студентів під час навчального процесу".

В цей час студпарламент КНУ почав виправдовувати адміністрацію КНУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: