fbpx
Сьогодні
17:13 30 Вер 2021

Тарифи не зростатимуть попри будь-які ринкові коливання, – Зеленський

Фото: ОПУ

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося в Києві під головуванням Президента України Володимира Зеленського, підписано Меморандум про непідвищення рівня тарифів.

Глава держави зазначив, що підготовка до опалювального сезону є одним з найважливіших питань у порядку денному сьогоднішнього засідання, адже цьогоріч у світі спостерігається рекордне зростання ціни на газ.

«Питання не в Україні – питання у європейських цінах на газ. У Європі ціна вперше перетнула позначку в тисячу доларів за тисячу кубометрів. Для нашої країни питання тарифів кожного року важливе, але цього року є дуже-дуже непростим і може набути гострого, складного значення», – сказав Володимир Зеленський.

Тому за дорученням Глави держави Кабінет Міністрів, НАК «Нафтогаз України», Асоціація міст України і Палата місцевих влад Конгресу напрацювали Меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду для населення не зростатимуть.

Відповідний документ підписали Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, міністр енергетики Герман Галущенко, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, голова НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Від Конгресу документ підписали голова Палати місцевих влад, мер Львова Андрій Садовий, заступник голови Палати, мер Дніпра Борис Філатов, заступник голови Палати місцевих влад, мер Житомира Сергій Сухомлин та виконавчий директор Асоціації міст України, член президії Конгресу Олександр Слобожан.

Згідно з Меморандумом, до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду не зростатимуть. Ціна газу становитиме 7,4 грн за 1 куб. м для населення та 13,6 грн за 1 куб. м для бюджетних установ.

«Я вважаю, що це велика перемога», – наголосив Президент, зауваживши, що зростання рівня тарифів не буде попри будь-які коливання цін на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: