fbpx
Сьогодні
15:51 30 Вер 2021

Україна організує ще один евакуаційний рейс з Афганістану, - Кулеба

В Афганістані залишаються українські громадяни, які хочуть евакуюватися, і Україна продовжить докладати зусиль для їх вивезення.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер, повідомляє "Укрінформ".

"Ми продовжуватимемо це робити (домовлятися про евакуацію громадян України з Афганістану – ред.), і наступний евакуаційний рейс теж, я думаю, буде організований Головним управлінням розвідки, а ми їм будемо допомагати усіляко", – сказав Кулеба.

Він зауважив що остання евакуація, проведена Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України за допомоги зовнішньополітичного відомства, була складною.

"Важка була евакуація, скажу вам чесно, з огляду на ситуацію на місці, необхідність досягнення домовленостей з новою афганською владою для того, щоб літак міг приземлитися, щоб люди могли потрапити на літак, щоб літак міг вилетіти", – сказав глава МЗС.

За його словами, в Афганістані залишаються українські громадяни, які хочуть евакуюватися. Безпосередньої загрози для їхнього життя немає, МЗС постійно перебуває з ними на зв'язку.

Міністр наголосив, що Україна продовжуватиме евакуйовувати своїх громадян з Афганістану, "тому що неодноразово ми це говорили і доводили конкретними справами, що Україна своїх у біді не кидає".

Як повідомлялося, хоча Україна не мала свого миротворчого контингенту в Афганістані, вона посіла восьме місце за кількістю врятованих людей.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: