fbpx
Сьогодні
18:06 30 Вер 2021

БФ "Таблеточки" розповів, чого досяг за 10 років роботи

Цієї осені благодійний фонд «Таблеточки», який допомагає онкохворим дітям в Україні, святкує 10 років. З цієї нагоди команда фонду ділиться основними результатами та досягненнями. 

Про це йдеться у пресрелізі фонду.

За 10 років фонд перетворився з волонтерської ініціативи із закупівлі ліків у найбільший в Україні фонд у сфері дитячої онкології. За цей час понад 5500 дітей і їхніх сімей отримали адресну допомогу. Благодійники перерахували на допомогу дітям понад 350 мільйонів гривень.

«Таблеточки» стали партнером кращих дитячих лікарень світу і членом потужних міжнародних організацій, які борються з дитячою онкологією на різних континентах: The Hospital for Sick Children (SickKids) в Канаді, St. Jude Children's Research Hospital в США, King Hussein Cancer Center в Йорданії, Євразійського альянсу дитячих онкологів, міжнародної спільноти дитячих онкологів SIOP та інших.

«Ми точно знаємо дві важливі для нас цифри. Щороку в Україні діагностується тисяча випадків дитячого раку. Всі разом, об'єднавши зусилля, ми можемо зробити так, щоб якомога більше цих дітей одужувало. І друга дуже важлива цифра – це рівень 5-річної виживаності, основний показник успішності лікування. Наразі він в Україні складає 50-60%. В європейських країнах рівень виживаності більше 80%. Ця різниця пояснюється лише тим, що в нас поки що не вистачає ресурсів, аби подолати дитячий рак. Але головне – дитячий рак виліковний. І ми можемо врятувати більшу кількість дітей!», – коментує директорка департаменту програм допомоги Юлія Ноговіцина.

Доступ до світової експертизи і найсучасніших знань є основою для підвищення рівня виживаності дітей з раком.

Крім допомоги «тут і зараз» фонд комплексно змінює всю систему дитячої онкології: закуповує нове обладнання для онкоцентрів, розвиває освітню програму для медиків та провадить законодавчі зміни. Ось лише кілька важливих досягнень, які стали можливими завдяки роботі «Таблеточок» і потужній підтримці партнерів та благодійників: 

  • з 2014 року у 22 рази виріс державний бюджет на закордонне лікування;
  • вперше в історії України Національна стратегія контролю онкологічних захворювань враховує потреби онкохворих дітей;
  • з 2016 року вдвічі збільшився бюджет на держзакупівлі за програмою дитячої  онкології;
  • до номенклатури держзакупівель додалося понад 20 позицій препаратів для онкохворих дітей, які раніше купували батьки і благодійники;
  • дитячі і дорослі реанімації на законодавчому рівні відкрилися для відвідувачів;
  • понад 300 лікарів, медсестер і лаборантів з 15 лікарень отримали сучасні знання і навички для лікування онкохворих дітей завдяки освітній програмі фонду.

«За ці 10 років разом з вами ми запустили підписку #наТаблеточки і започаткували спільноту супердрузів фонду, які підписані на щомісячну допомогу нашим підопічним, яка дає змогу безперервно забезпечувати їхнє лікування. Сьогодні понад 5 тисяч супердрузів допомагають онкохворим дітям щомісяця на понад 1 мільйон 300 тисяч гривень. Кожного дня ця спільнота збільшується. Благодійність стає більш системним процесом, а не імпульсивним поривом», – ділиться директорка зі стратегічних партнерств фонду Світлана Пугач.

Подивитися усі здобутки ви можете за посиланням 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: