fbpx
Сьогодні
23:09 29 Вер 2021

Суд відкрив провадження проти Bihus.Info за позовом Порошенка

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом п'ятого президента України і чинного народного депутата Петра Порошенка проти проєкту Bihus.Info з вимогою оприлюднити так звані «плівки Медведчука» у первісному вигляді

Про це повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань.

«Жоден з бігусівських відосиків таким оприлюдненням вважатися не може, оскільки являє собою змонтований відеофайл. А справжній вигляд переданих Bihus.Info владними замовниками файлів засвічено на тих таки відео. Це аудіофайли, імена яких містять номери телефонів. Ми вимагаємо оприлюднення саме цих файлів, саме в такому вигляді», — пояснив адвокат.

«Плівки Медведчука» — це серія оприлюднених записів понад 30 годин телефонних розмов нібито проросійського політика Віктора Медведчука з кремлівськими посадовцями і функціонерами «ДНР» і «ЛНР» з 2014-го до 2017 року. Розмови стосувалися, зокрема, контролю над нафтопроводом «Самара-Західний напрямок» та закупівлі вугілля в ОРДЛО. Особа, яку вважають за Медведчука, неодноразово наголошувала, що узгоджує всі питання з «головним», яким міг бути тодішній президент Петро Порошенко.

Порошенко ж вважає, що оприлюднені записи можуть бути недостовірними, оскільки опубліковані у змонтованому вигляді. Колишній президент почав вимагати публікації «плівок» у первісному вигляді через суд. Однак у серпні 2021 року Верховний суд відмовився розглядати позов від Порошенка через те, що в ньому були об'єднані вимоги до Bihus.Info та до президента України Зеленського, хоча вони мають різну підсудність.

Раніше Верховний Суд відмовився розглядати позов Порошенка до Bihus.Info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: