fbpx
Сьогодні
17:30 29 Вер 2021

Стефанішина прокоментувала чутки щодо скасування безвізу

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина прокоментувала чутки щодо скасування безвізу.

Про це пише "Україна 24".

"Сьогоднішні новини, які порушили це питання у ЗМІ, свідчать ні про що інше, як про бажання деяких внутрішніх сил розхитати ситуацію напередодні саміту "Україна-ЄС". Насправді звіт про безвізовий режим для Балкан і країн Східного партнерства був оприлюднений ще 4 серпня, і цей звіт визнає, цитую, що Україна продовжує відповідати критеріям, необхідним для безвізового режиму з Європейським Союзом. Також враховані наслідки пандемії та визнається те, що Україна досить серйозно спрацювала і стала першою країною, COVID-сертифікати якої були визнані в ЄС", — сказала вона.

Стефанишина зазначила, що опубліковані в масмедіа цифри не стосуються України.

"У статистиці в цьому звіті йдеться про те, що кількість міграційних потоків з України має тенденцію до зменшення, і ті негативні цифри, які були опубліковані в ЗМІ, більше стосуються інших країн, про які йде мова у звіті. Я розцінюю ці публічні випади як інсинуації перед самітом "Україна-ЄС" і цілком можу спростувати інформацію, що Україна не відповідає критеріям функціонування безвізового режиму", — сказала вона.

Зазначимо, що інформацію про скасування безвізу для низки країн розповсюдило Радіо Свобода з посиланням на внутрішні документи ЄС. За інформацією видання, це питання підняли Німеччина, Франція та Італія.

Вони заявляють, що громадяни України, Грузії, Молдови, Албанії та Сербії використовують безвіз, щоб незаконно проживати в Євросоюзі та подавати необґрунтовані клопотання про притулок. Зокрема, різко збільшилася кількість прохань про надання притулку з боку громадян Молдови та Грузії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: