fbpx
Сьогодні
22:51 29 Вер 2021

Словенія тимчасово припинила використовувати вакцину Johnson & Johnson через смерть жінки

Словенія оголосила про тимчасове припинення вакцинації від COVID-19 препаратом Johnson & Johnson після того, як 20-річна жінка померла від крововиливу в мозок і тромбозу через кілька днів після щеплення.

Про це повідомляє AP.

Міністр охорони здоров'я Янез Поклукарь заявив, що використання вакцини припиняють до з'ясування всіх деталей, пов'язаних з цим летальним результатом.

"Однак переваги продовжують перевищувати ризики", – додав він.

За повідомленнями ЗМІ, жінка потрапила в лікарню 27 вересня в тяжкому стані, через кілька днів після того, як їй зробили щеплення вакциною J&J.

У Словенії вже підтвердили одну смерть, яку пов'язують з цим препаратом. В цілому ж цією вакциною в країні прищепили понад 120 тисяч осіб.

Після введення в країні COVID-сертифікатів популярність вакцини J & J, яка вимагає лише одного щеплення, в Словенії зросла. Зокрема серед працівників державного сектора.

На тлі зростання попиту уряд схвалив закупівлю ще 100 тисяч доз вакцини.

Словенія, країна з населенням в 2 мільйони, повністю вакцинувала майже 48% людей, що нижче, ніж у багатьох інших країнах ЄС. В останні тижні в країні спостерігається зростання нових випадків COVID-19.

16 червня глава МОЗ Словенії Янез Поклукар офіційно оголосив про закінчення епідемії коронавірусу в країні.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: