fbpx
Сьогодні
08:55 29 Вер 2021

Разумков заявив, що депутатів навмисно ввели в оману під час розгляду закону про олігархів

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що під час розгляду закону про деолігархізацію нардепів "навмисно ввели в оману"

Разумков оцінив ситуацію у ВР під час голосування за закон про олігархів як "дуже погану",  передає УНІАН.

"Ситуація вийшла не те щоб з-під контролю, вона вийшла з-під закону", – наголосив він.

Він нагадав, що одночасно було враховано кілька поправок, які не узгоджуються між собою, створюючи юридичну колізію. Йдеться про те, який орган – Національне агентство з питань запобігання корупції чи Рада нацбезпеки і оборони – ухвалює рішення про визнання особи олігархом.

"У зв'язку з тим, що була застосована для мене незрозуміла процедура, тому що об'єднали деякі статті Регламенту, які між собою не поєднуються, які протирічать іншим статтям… Вони провели те голосування, яке провели. Причому я глибоко переконаний, я про це говорив вже колегам, що, на мою думку, депутатів навмисно ввели в оману, тому що ті, хто запропонував цю процедуру, ті, хто ставив її на голосування, самі за неї не проголосували", – зауважив Разумков.

На запитання, чи має він на увазі першого віцеспікера ВР Руслана Стефанчука, він зазначив: "Я маю на увазі і Руслана Олексійовича Стефанчука, і Федора Володимировича Веніславського, який був доповідачем по цьому закону. І головуючим був Стефанчук".

Разумков заявив, що стосовно ситуації довкола цього закону представники опозиції вже написали заяви до Державного бюро розслідувань та Офісу генерального прокурора.

Він вважає таку ситуацію "непрофесійним підходом до підготовки і проведення цього питання".

"Я ще раз повторюю: я думаю, що депутатів ввели в оману з процедурою розгляду… Якщо ми з вами говоримо про те, що відбулося, я впевнений, що це відбулося завдяки поспіху. І я про це попереджав", – додав Разумков.

Також голова ВР заявив, що зробить усе залежне від нього, аби цей закон в "правильній редакції, яка була проголосована Верховною Радою, був виданий від Верховної Ради і направлений президенту на підпис".

Стефанчук

Перший віцеспікер ВРУ Руслан Стефанчук заявив, що у законі про олігархів немає правок, які б суперечили одна одній.

Про це він сказав під час ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"І я б почав з того, що будь-яка річ, яка існує в державі, будь-яка організація, яка існує в державі, в першу чергу, мені здається, що має визначатися однією річчю – наскільки вона ефективна для суспільства. А вже якщо люди не хочуть говорити про ефективність тієї чи іншої речі, я думаю, що вони знаходять будь-які механізми затягування, процедури, джеми, використовуючи те чи інше крутійство для того, щоб не досягти тієї мети, які досягаються на той чи інший інститут", – зазначив Стефанчук. 

Він також прокоментував рішення голосувати постатейно. Це зумовлено тим, аби не затягувати з прийняттям цього закону надто довго, адже часто трапляються випадки, коли реформаторські  документи можуть завалювати поправочним спамом.

"Чому вирішили, що була врахована та чи інша правка, про яку ми говорили, я сказати не можу, тому ми обов'язково дочекаємося рішення, яке буде зроблено і завершено Апаратом Верховної Ради, і мені здається, що якщо там дійсно вкрадеться така помилка, для цього є абсолютно нормальні варіанти вирішення. Перша: за ініціативою Голови Верховної Ради України усунути ці помилки. Якщо Голова ВР не хоче – у нас є шість місяців для того, щоб ми могли внести будь-які зміни і доповнення до цього закону, оскільки він набуває чинності через шість місяців", – сказав Стефанчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: