fbpx
Сьогодні
20:25 29 Вер 2021

Рада готується розглянути законопроєкт про відповідальність за підробку COVID-сертифікатів

У "Слузі народу" повідомили, що в Україні незабаром може набрати чинності закон, який передбачає посилення відповідальності за підробку ковід-сертифікатів. Причому відповідати за використання фальшивих меддокументів будуть не тільки ті, хто їх поширює, а й ті, хто ці документи бере для себе.

Про це на телеканалі "Україна 24" повідомив народний депутат фракції "Слуга народу" Михайло Радуцький.

"Зараз у Верховній Раді знаходиться закон, підготовлений урядом України про посилення кримінальної відповідальності для медичних працівників, які фальсифікують, адміністративну, і у випадку важких злочинів — кримінальну відповідальність, якщо це роблять не медичні працівники. І також уряд цим законом вводить відповідальність для тих, хто користується такими речами, хто користується підробленими сертифікатами про вакцинацію або підробленими сертифікатами про ПЛР-тестування", — повідомив Радуцький.

Нардеп зазначив, що він сподівається на те, що в парламенті не будуть затягувати з розглядом цього законодавчого документа, тому, що зволікання з прийняттям закону може відбитися на здоров'ї українців.

"Цей законопроєкт буде прийнятий найближчими днями, бо це є позачергова річ, бо це загроза національній безпеці, здоров'ю громадян України. Тому це треба робити терміново, і я сподіваюся, що цей закон набере конституційну більшість у залі засідань", сказав Радуцький.

Радуцький також повідомив, що законопроєкт розглядатимуть у Раді вже наступного сесійного тижня.

"Я все ж чекаю наступний парламентський тиждень і впевнений, що спікер не заперечуватиме, щоб цей законопроєкт був поставлений на порядок денний терміново", — зазначив він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: