fbpx
Сьогодні
16:41 29 Вер 2021

Єдиний в Україні: на Донеччині відкрили велокомплекс із трасою BMX

На Донеччині урочисто відкрили єдиний в Україні велокомплекс із трасою BMX, який було зведено за президентською програмою "Велике будівництво".

Про це повідомляє Донецька обласна держадміністрація, передає Рубрика.

"Єдиний в Україні велосипедний комплекс із сучасною трасою BMX урочисто відкрили у Лимані 28 вересня. Новий велокомплекс був побудований в рамках президентської програми "Велике будівництво" і вже став справжньою родзинкою не лише Лиману, Донеччини, а й усієї велоспортивної України", – йдеться у повідомленні.

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко зазначив, що коли обласна велошкола виїхала з окупованого Донецька, у неї фактично не було нічого, а тепер тут є сучасна траса, гуртожиток для спортсменів та всі необхідні приміщення для комфортного проживання, тренування й відпочинку спортсменів, тренерів та вболівальників.

Він підкреслив, що комплекс стане місцем для тренувань не лише велосипедистів з Донеччини, а й для представників національної команди України, які зможуть проходити тут підготовку перед Олімпійськими іграми та іншими важливими змаганнями.

Згідно з найсучаснішими вимогами, тут облаштовано трек BMX, який включає стартову рампу заввишки 5 метрів з пневматичними стартовими воротами, що були поставлені з Франції, чотири прямих з трамплінами висотою від 40 до 190 см та три віражі – усі вони мають спеціальне поверхневе шарування, розмітку, огородження.

Зведено трибуни на 400 місць, по периметру встановлено зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей, навколо велотраси зроблено асфальтну велодоріжку, на фініші – суддівський пункт.

Поруч споруджено триповерховий гуртожиток, що має тренажерний зал із силовим та інтерактивним обладнанням, медичний і масажний кабінети, конференцзалу, їдальню та кімнати для проживання, з елементами доступності для осіб з інвалідністю. Також у межах проєкту збудовано котельню для опалення гуртожитку та господарську споруду з гаражем і приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів.

Вихованці обласної спортшколи в безпечних умовах, без виїзду на автомагістралі, зможуть набувати навичок для подальших виступів у різних дисциплінах. Перший відкритий чемпіонат області з велоспорту в олімпійському виді "BMX" заплановано провести вже 21 жовтня.

В ОДА нагадали, що перший камінь у фундамент цього велокомплексу було закладено 6 серпня 2020 року.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: