fbpx
Сьогодні
18:50 29 Вер 2021

Близько 6 тисяч шкіл України не досягли необхідного рівня вакцинації від коронавірусу, - Ляшко

Близько 6 тисяч закладів освіти не досягли необхідного показника щеплень проти COVID-19.

Як передає Укрінформ про це під час засідання уряду заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"За даними, які ми зібрали з регіонів, біля 6 тисяч закладів освіти ще не досягли показника щеплення своїх працівників проти COVID-19, який рекомендований урядом. Вакцинальна кампанія триває, і МОЗ закликає всіх, зокрема і працівників сфери освіти, щепитися проти коронавірусної хвороби", – сказав Ляшко.

Міністр нагадав, що для роботи у червоній карантинній зоні офлайн-навчання буде можливим лише в тих закладах освіти, де всі працівники пройшли повний курс вакцинації.

"І це та позиція, де Міністерство освіти так само розуміє відповідальність і підтримує наш курс на здорове та безпечне середовище в навчальному процесі. Якщо хтось з керівників вважає, що це неможливо, я маю на це відповідь – ще перебуваючи в жовтому рівні епіднебезпеки більше 900 шкіл досягли 100% охоплення вакцинацією працівників хоча б однією дозою вакцини проти COVID-19. Відповідно, повний курс вакцинації вони завершать найближчим часом і зможуть працювати навіть при впровадженні червоного рівня епіднебезпеки", – сказав Ляшко.

Він нагадав також, що МОЗ ініціюватиме відсторонення від роботи керівників тих закладів охорони здоров'я, де підробляють свідоцтва про проведення вакцинації.

"Ми офіційно направлятимемо подання до власників закладів охорони здоров'я, де працюють ці лікарі, з проханням відсторонити керівника цього закладу на час проведення слідства до встановлення причетності самих керівників до діянь їхніх підлеглих. Керівники також мають нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їх лікарнях. У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії закладу охорони здоров'я і розірвання контракту між закладом та НСЗУ", – сказав Ляшко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: