fbpx
Сьогодні
13:05 28 Вер 2021

У КМДА планують надати садибі Барбана охоронний статус

Фото: Олег Симороз / Facebook

На останньому сесійному засіданні Київради було прийняте рішення про підготовку необхідної документації для надання садибі Барбана охоронного статусу. Це дозволить реставрувати будівлю, відновивши її початковий вигляд.

Про це повідомляє заступник директора департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій, передає Рубрика.

Він також нагадав, що садиба була зведена наприкінці ХІХ століття на замовлення титулярного радника Олександра Барбана, потім в ній жили дворянин Іван Гореславський та провізор В'ячеслав Геращеневський.

Революція перетворила будівлю на оселище родини голови Комітету у справах мистецтв при Раднаркомі УРСР драматурга Олександра Корнійчука. Пізніше у різні роки в садибі розміщувалась лікарня, редакція журналу "Культура і життя" та інші установи.

Довідка

20 серпня о 5 ранку в Києві будівельна техніка знищила будинок Барбана кінця ХІХ століття на вул. Обсерваторній 6. Цьому не змогли завадити ані обіцянки поліції зупинити будівельні роботи, ані вивчення ситуації столичною владою, ані спротив активістів.

Після цього глава МКІП Олександр Ткаченко заявив, що він "обурений цинічним знесенням у центрі Києва будинку Барбана кінця ХІХ століття, який влада не захистила від забудовника".

Наразі поліція і прокурори Києва попросили суд накласти арешт на садибу Барбана, розпочавши кримінальне провадження за фактом самоправства.

Увечері 20 серпня Рада національної безпеки та оборони України прийняла рішення про те, аби дати оцінку руйнації садиби Барбана та почати розслідування, якщо там були порушення.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: