fbpx
Сьогодні
21:32 28 Вер 2021

В Україні почали діяти нові правила отримання та зовнішній вигляд водійських прав

В Україні почали діяти нові правила отримання та оформлення посвідчень водія.

Про це повідомляє Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ України.

Нововведення покликані зробити документ відповідним європейським вимогам. Серед іншого, було змінено зображення інформації про обмеження в управлінні транспортним засобом.

Так, відомство уточнило, що такі піктограми як «окуляри» відтепер будуть замінені спеціальними кодами, які використовуються в Євросоюзі.

Торкнулися зміни й підготовки водіїв. Відсьогодні одночасне відкриття двох категорій відбувається шляхом здачі іспитів тільки по вищій з них. Але це не стосується категорій B1, B, BE.

«Наприклад, при відкритті категорій С і С1 теоретичний і практичний іспити складаються тільки по категорії С», — йдеться в повідомленні.

Також водій, який мав кілька відкритих категорій, для повернення відібраних прав тепер буде складати іспити тільки по вищій категорії.

Крім того, при відкритті нижчої категорії або категорії з причепом (ВЕ, В1Е, РЄ, С1Е, DE, D1E) тепер не потрібно надавати додаткові документи, щоб підтвердити навички управління. Навички підтверджуються посвідченням водія.

«Також збільшено термін дії результату успішно складеного теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС. Відтепер він діє 2 роки, але не довше, ніж термін дії свідоцтва про закінчення закладу з підготовки водіїв транспортних засобів», — додали в міністерстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: