fbpx
Сьогодні
13:37 28 Вер 2021

Три регіони Польщі проголосували за скасування резолюції про "вільні від ЛГБТ зони"

Три регіони Польщі проголосували за скасування резолюцій, які оголошували їх вільними від "ідеології ЛГБТ" зонами.

Про це повідомляє BBC, передає Рубрика.

Рішення були ухвалені після того, як Європейська комісія пригрозила заблокувати до 126 млн євро фінансування для місцевих органів влади.

Вперше резолюції були ухвалені у 2019 році, місцева влада розцінювала кампанії щодо прав геїв як замах на "традиційні" католицькі цінності. Майже 100 інших регіонів того року прийняли подібні резолюції проти ЛГБТ, викликавши обурення з боку ЄС, який заявив, що він порушує законодавство про дискримінацію.

Підкарпатське, Любельське та Малопольське воєводства скасували резолюції, наслідуючи приклад іншого регіону – Свентокшиського, який зробив це минулого тижня.

У Малопольському воєводстві після дебатів депутати проголосували за альтернативну резолюцію "проти будь-якої дискримінації щодо будь-кого з будь-якої причини".

У резолюції також проголошується підтримка "кожної малопольської родини, тому що це основа соціальної системи державної держави".

Міністр юстиції Польщі заявив, що фінансовий тиск з боку комісії це – "шантаж".

Нагадаємо, на початку вересня Єврокомісія звернулася до п'яти польських регіональних рад із закликом відмовитися від заяв про те, що вони "вільні від ЛГБТ зони", щоб отримати фінансування з фондів ЄС.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: