fbpx
Сьогодні
19:29 28 Вер 2021

Офіс Генпрокурора відкрив провадження щодо бездіяльності ДБР у справі "вагнерівців"

Сьогодні, 28 вересня, заявник у справі "Вагнергейту" Андрій Тетерук отримав повідомлення від Офісу Генерального прокурора про відкриття провадження щодо невиконання рішення суду Державним бюро розслідувань (ДБР). Відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це повідомив Рух Опору Капітуляції.

В Офісі Генпрокурора заявляють, що дані було внесено 22 вересня.

Як вказано у витязі з ЄРДР, ОГПУ виконує рішення слідчого судді Печерського районного суду. 16 вересня він зобов'язав прокуратуру відкрити провадження щодо невиконання слідчим Центрального апарату ДБР ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду від 22 липня. Ця ухвала зобов'язувала бюро почати розслідування державної зради з боку представників влади.

"Слідчий ДБР порушив ч. 2 ст. 382 Кримінального Кодексу "Невиконання рішення суду". Посадовцям, що вчинили такий злочин, загрожує до п'яти років позбавлення волі із забороною займати певні посади, терміном до трьох років. Однак в ОГПУ не вказали особу, відповідальну за ведення слідства щодо злочинної бездіяльності ДБР", – йдеться в повідомленні.

Процесуальне керівництво з боку ОГПУ здійснює прокурор Литвинюк, який і підписав повідомлення про відкриття провадження.

Рух Опору Капітуляції спільно з союзниками та громадянами надалі триматиме цей процес під контролем. Суспільна увага і наполегливість дозволяють добиватися прогресу в боротьбі за чесне розслідування.

"Суспільство хоче з'ясування правди та притягнення до відповідальності причетних до злочину посадовців, а також тих, хто їх покриває", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Бутусов заявив, що Бурба підтвердив витік інформації з ОПУ щодо "вагнерівців".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: