fbpx
Сьогодні
12:45 28 Вер 2021

МЗС України викликало посла Угорщини в Києві після аналогічного кроку Будапешта

Міністерство закордонних справ України запросило посла Угорщині в Києві після аналогічного кроку Будапешта у зв'язку з підписанням угорською стороною нового довгострокового контракту з "Газпромом".

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає "Європейська правда".

"МЗС України аналогічно запрошує посла Угорщини в Києві, аби донести нашу принципову позицію: транспортування газу в обхід України підриває національну безпеку нашої держави та енергетичну безпеку Європи", – сказав Ніколенко.

У МЗС зазначили, що нова угода Угорщини з "Газпромом" завдає серйозного удару українсько-угорським відносинам. "Українська сторона вживатиме рішучих заходів для захисту національних інтересів", – додав Ніколенко.

Посол Угорщини має прибути до МЗС о 13:00.

Довідка

27 вересня Угорщина підписала новий довгостроковий контракт з російським концерном "Газпром" на постачання газу в обхід України.

Через плани підписання угоди МЗС України заявило, що ініціювало перенесення засідання міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва, яке мало відбутись днями в Будапешті.

Українська сторона також звернеться до Європейської комісії щодо надання оцінки відповідності нової угорсько-російської газової угоди європейському законодавству в галузі енергетики.

У зв'язку з різкою реакцією Києва до МЗС Угорщини викликали посла України в Будапешті.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: