fbpx
Сьогодні
10:12 27 Вер 2021

СБУ перекрила канал збуту контрафактних сигарет: він приносив ділкам мільйони

СБУ перекрила канал масштабного збуту контрафактних тютюнових виробів, який приносив ділкам мільйонні прибутки.

Підроблену продукцію відправляли в більшість областей України, повідомляє пресслужба СБУ.

Підакцизні сигарети закуповували "в чорну" у посередників заводів-виробників і зберігали на підпільних складах, обладнаних в Івано-Франківській та Житомирській областях.

Гуртові партії контрафактної продукції реалізовували практично в усі регіони України під виглядом продукції відомих іноземних брендів: як з підробленими марками акцизного податку, так і без них.

За даними слідства, "клієнтів", переважно власників малого та середнього бізнесу, зловмисники знаходили через спеціально створену платформу в месенджері Telegram.

Замовникам сигарети надсилали через послуги поштового зв'язку.

В ході 12 одночасних обшуків, проведених в декількох регіонах України, правоохоронці вилучили сировину для виготовлення тютюнових виробів і підготовлену до збуту продукції більш ніж на 1 млн грн, комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності, чорнову документацію і банківські картки, за якими проводились розрахунки і легалізація коштів, понад 2 млн грн готівкою.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії.

Встановлюються всі обставини протиправної діяльності і причетні до неї особи. З'ясовуються збитки, завдані державі, через несплату податків від нелегальної торгівлі підакцизною продукцією.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: