fbpx
Сьогодні
23:18 27 Вер 2021

З 1 жовтня в Україні почнуть діяти нові тарифи на газ та електроенергію

З 1 жовтня для українців зміняться тарифи на газ. Як повідомляє компанія "Нафтогаз України", ціна газу при оформленні тарифу "Комфортний сезон" складе 7,96 грн за куб. м з ПДВ без вартості розподілу (доставки).

У прес-службі компанії запевняють, що ціна зафіксована на весь опалювальний сезон і споживач може платити за послугу рівними частинами щомісяця.

Загальна сума до оплати в новому тарифному плані визначається при підключенні клієнта – відповідно до обсягу газу, який жителі конкретного домогосподарства в середньому споживають протягом опалювального сезону. Протягом семи місяців клієнт платить рівномірними частинами, а саме – 1/7 від вартості зарезервованого обсягу газу.

Перейти на тариф можна в особистому кабінеті споживача, подавши заявку. Клієнти компанії можуть отримати додаткову знижку в 1% в наступному місяці, якщо будуть оплачувати рахунки за газ до 15 числа.

Тарифний план "Комфортний Сезон" діє протягом опалювального сезону – 7 повних місяців: з 1 жовтня по 30 квітня. Перехід на нову тарифну пропозицію можливий за умови відсутності заборгованості у клієнта.

Також з 1 жовтня знизиться ціна на електроенергію, але тільки для тих побутових споживачів, які витрачають не більше 250 кіловат-годин на місяць. Відповідну постанову Кабінету Міністрів України було прийнято 11 серпня 2021.

Вартість електрики для домогосподарств, які споживають до 250 кіловат-годин, складе 1,44 гривні за кіловат-годину, що на 14% нижче діючої ціни.

При цьому інші споживачі послуги заплатять за неї за старим тарифом, який становить 1,68 гривні. Документом зафіксована така вартість електроенергії для населення до 30 квітня 2022 включно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: