fbpx
Сьогодні
16:52 27 Вер 2021

Венедіктова заявила, що вибухи в Калинівці спричинені диверсією на військовому складі

Чотири роки тому на військовому складі в Калинівці, що на Вінниччині, сталася масштабна пожежа, яка призвела до детонації боєприпасів. Генпрокурорка України Ірина Венедіктова повідомила про диверсію, яку могли вчинити диверсійно-розвідувальні групи Росії або терористичні організації "ДНР" і "ЛНР".

Про це йдеться в сюжеті на телеканалі "Україна 24".

Ірина Венедіктова зазначила, що правоохоронці мають докази та експертизи про те, що на військовий склад у Калинівці проникла група сторонніх осіб і заклала вибуховий пристрій. Генпрокурорка зазначила, що відповідальними за диверсію можуть бути як російські диверсанти, так і диверсанти "ДНР" і "ЛНР".

"Чотири роки тому прогриміли вибухи боєприпасів на складах і майданчиках відкритого зберігання 48 арсеналу в Калинівці Вінницької області. Версія вчинення вибуху на 48 арсеналі шляхом проникнення сторонньої особи на територію частини та встановлення вибухового пристрою підтверджується здобутими доказами та висновками вже отриманих та долучених до матеріалів провадження судових експертиз, протоколами проведених негласних слідчих (розшукових) дій, допитів свідків та оглядів", – повідомила Венедіктова.

Нагадаємо, ввечері 26 вересня 2017 року сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані в районі села Калинівка Вінницької області. Це призвело до детонації снарядів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: