fbpx
Сьогодні
19:17 27 Вер 2021

У ПАРЄ виступили за те, аби видворити Росію з Ради Європи

Росію, яка порушує основні цінності та принципи Ради Європи, необхідно виключити з цієї міжнародної організації.

Про це під час виступу в Страсбурзі під час сесії Парламентської асамблеї Ради Європи сказав віцепрезидент ПАРЄ, народний депутат від "Слуги народу" Олександр Мережко, передає Укрінформ.

"РФ відкрито заявляє, що у неї немає ніякого наміру здійснювати резолюції по ситуації в Криму. Навпаки, РФ використовує свою машину масової пропаганди, щоб створити ілюзію добробуту в Криму… Поведінка РФ жодним чином не може відповідати цінностям та принципам, на яких будується наша організація. Висновок дуже простий – РФ потрібно видворити з Ради Європи", – заявив він.

При цьому Мережко наголосив, що ситуація з правами людини суттєво погіршилася у РФ і на окупованих Росією територіях. Зокрема, було затримано кримських татар та активістів, деякі з них стали об'єктами катувань.

Своєю чергою голова комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Леонід Слуцький через відеозв'язок заявив, що "це все абсолютна брехня". Він також висловив обурення, що російська делегація не може бути присутньою на осінній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи через "вакцинні" обмеження.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: