fbpx
Сьогодні
20:26 27 Вер 2021

У МЗС оцінили результативність роботи Зеленського на Генасамблеї ООН

Президент УкраїниВолодимир Зеленський на 76-й Генеральній Асамблеї ООН зумів донести до світової спільноти позицію України і заручитися підтримкою в питаннях енергетичної безпеки.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю «ТСН», що транслювалося ввечері в неділю, 26 вересня.

«Президент був дуже чітким у донесенні позиції України. Його промова справила враження. Я можу без перебільшення сказати, що це була одна з найсильніших промов цієї Генасамблеї ООН. І це визнають наші колеги, іноземні дипломати», – заявив очільник МЗС.

Кулеба підкреслив, що Зеленський піднімав питання «Північного потоку-2» на кожній двосторонній зустрічі. Серед найважливіших міністр виділив зустрічі українського президента з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, британським прем'єр-міністром Борисом Джонсоном і президентом Туреччини Реджепом Ердоганом.

«Тема «Північного потоку-2» у різних контекстах звучала на всіх цих зустрічах. Я задоволений тим, що ми почули… і від європейської сторони, і від британської сторони. Я також задоволений сигналами Туреччини щодо взаємодії з Україною в галузі енергетики, що сприятиме зміцненню енергетичної безпеки нашої держави», – зазначив міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: