fbpx
Сьогодні
14:21 27 Вер 2021

Медичні протипоказання до вакцинації мають менше 1% українців, - Кузін

Медичні протипоказання до вакцинації проти коронавірусної хвороби COVID-19 має менш як 1% людей.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю РБК-Україна.

"В українському законодавстві є лише один термін – абсолютні медичні протипокази. Це медичні стани, при яких людина не має і не може отримати вакцинацію. Це доволі невеликий відсоток – це менше одного відсотка людей", – заявив Кузін.

Водночас, за його словами, доволі багато людей вважають, що мають якісь медичні протипоказання. В цьому питання необхідно отримати консультацію лікаря.

"Наприклад, якщо ми говоримо про серцево-судинні хвороби – це не протипоказання, це, навпаки, показання для проведення вакцинації. Тому що людина, яка має важкі супутні неінфекційні хвороби, потенційно в тяжчій формі переносить коронавірусну хворобу", – наголосив Кузін.

Головний держсанлікар наголосив, що з одного боку, перелік абсолютних медичних протипоказань є затвердженим, але він від людини до людини буде відрізнятися, і це буде оцінюватися лікарем.

"Загальні протипокази до кожної вакцини зазначені в інструкції, ми всюди наголошуємо на цьому і роз'яснюємо особливості кожної вакцини", – сказав Кузін.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: