fbpx
Сьогодні
09:34 27 Вер 2021

"Найбільше цікавить коаліція": Кулеба прокоментував результати виборів у Німеччині

Фото Reuters

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив сподівання, що коаліція у Бундестазі буде сприятливою для розвитку українсько-німецьких відносин.

Про це він заявив у етері "ТСН-Тиждень", повідомляє офіційний сайт МЗС.

За словами Кулеби, Україна ще до виборів у Німеччині проводила системну роботу з усіма політичними силами ФРН і нині розраховує на формування коаліції, яка буде сприятливою для розвитку українсько-німецьких відносин.

"Ми ще до цих парламентських виборів системно працювали з усіма провідними політичними силами Німеччини. Президент спілкувався з лідером християнських демократів Арміном Лашетом. Я спілкувався з лідером соціал-демократів Олафом Шольцем, коли був у Берліні. Ми працювали з кожною з тих політичних сил, які нині вестимуть коаліційні перемовини та доводили їм позицію України з ключових питань", – сказав Кулеба.

Він додав, що ключове значення для України матиме те, яка у Бундестазі сформується коаліція.

"Ім'я канцлера важливе, але Україну найбільше цікавить, якою буде коаліція. З тих комбінацій, які я нині бачу, коаліція буде сприятливою для розвитку українсько-німецьких відносин", – зазначив Кулеба.

Як повідомляла Рубрика, на виборах до Бундестагу перемогла Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН).

Кандидат у канцлери ФРН від СДПН Олаф Шольц повідомив, що збирається домовитися щодо нової коаліції до Різдва. За його словами, після того, як уряд буде сформовано, Берлін продовжить розвивати співробітництво з НАТО і Євросоюзом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: