fbpx
Сьогодні
19:48 27 Вер 2021

Кондратюк пропонує повністю заборонити концерти для російських артистів: створено петицію

Шоумен та продюсер Ігор Кондратюк створив петицію, в якій пропонує на час російської агресії повністю заборонити концерти артистам із РФ.

Петиція розміщена на сайті Президента України.

"Я впевнений, що громадяни країни-агресора, які працюють в сфері розваг – артисти/артистки, актори/акторки насправді не несуть ніякої культури. Оскільки представники агресора, які промовчали і тим самим – підтримали – окупацію Криму та розв'язання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мочанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії", – йдеться у тексті петиції.

Кондратюк зазначає, що виключення для заборони допускає лише для тих російських представників культури, хто публічно виступив проти російської агресії: письменника Віктор Шендеровича, акторки Лії Ахеджакової, музиканта Андрія Макаревича та інших.

"Це неприродньо, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окуповиних ними українців. Любов до носіїв культури агресора розвиває в українцях так званий шведський синдром. Цього потрібно уникати, якщо ми не хочемо більше втрат територій та населення, та перемогти у цій праведній для України та українців війні.  Музика і інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни. Оскільки вони є продовження війни іншими методами – методами зацікавлення українців культурою агресора, від зброї якого загинули тисячі українців та зазнали поневірянь мільйони вимушених переселенців", – пише Кондратюк.

Наразі петиція Кондратюка набрала вже понад 15 тисяч підписів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: