fbpx
Сьогодні
22:22 27 Вер 2021

Гетманцев: "Податковий" законопроєкт повинен усунути дисбаланси, які виникли через олігархат

Законопроєкт про наповнення бюджету (№5600) усуне прогалини в оподаткуванні та прибере неправомірні пільги, які дозволяли деяким галузям платити менше податків до бюджету. У результаті бюджет отримає додаткові кошти на розвиток інфраструктури, кіно та космічної галузі.

Про це заявив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає пресслужба "Слуги народу".

"Цей документ входить до антиолігархічного пакету. Він повинен усунути дисбаланси, ту політичну корупцію, які виникли внаслідок олігархічної структури економіки і впливу олігархату на появу в Податковому кодексі різноманітних необґрунтованих пільг для великого бізнесу. Раніше так було, що кожен олігарх пролобіював для своїх бізнесів вигідні умови оподаткування – в сільському господарстві, в енергетиці, в надрокористуванні тощо. Але ми це зупиняємо сьогодні", – сказав він.

Політик навів приклад галузі виробництва курятини. Ця галузь на сьогодні має 62 млрд грн доходу, а сплачує податків за рік лише 17 млн грн.

"Добре, що колись надані державою дотації призвели до створення такого гіганта, але треба справедливо сплачувати податки", – наголосив Данило Гетманцев.

За його словами, шляхом усунення неправомірних пільг бюджет отримає додаткові гроші, які можна буде спрямувати на фінансування Великого будівництва – 4 млрд, Великої реставрації – 1,7 млрд, будівництво, ремонт та реконструкцію спортивних об'єктів – 4 млрд, на розвиток залізничної інфраструктури – 6,1 млрд, будівництво та реконструкцію аеропортів – 5,1 млрд, космічну галузь – 1,9 млрд, авіабудівну галузь – 2 млрд, розвиток українського кіно – 1,3 млрд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: