fbpx
Сьогодні
11:28 27 Вер 2021

Форум "Україна 30" фінансувався за рахунок коштів олігархів, - ЗМІ

З лютого по серпень 2021 року в київському виставковому центрі "Парковий" проходив форум "Україна 30". Його ідеологом став президент Володимир Зеленський. При цьому брали участь люди з його близького оточення і топ-чиновники.

Фінансувалося захід за рахунок коштів олігархів, пише Бабель.

Після довгих пошуків журналістам вдалося знайти керівників і організаторів форуму. "Україна 30" організувала і провела приватна компанія Goodmedia. Її засновником і до березня 2020 року керівником був заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Після цього компанію очолила його дружина Олена Тимошенко.

Відзначається, що виставковий центр "Парковий" – неформальна штаб-квартира партії "Слуга народу", в якій пройшло 19 форумів. Кожен був присвячений окремій темі: коронавірус, тарифи, освіту, правосуддя, безпека тощо.

"Однією з сильних сторін форуму була якісна телекартинка і онлайн-трансляції. Виступи топ-спікерів транслювали в теленовинах, їх також можна подивитися на YouTube-каналі форуму. У нього 4,3 тисячі передплатників, сотні відео та 1,3 мільйона переглядів. Більшість відео набрали до тисячі переглядів. Рекордсмен – короткий 32-секундний ролик, в якому президент розповідає про переваги антиолігархічного закону. Відео записали нема на форумі, а в Офісі президента. Воно зібрало 83 тисячі переглядів. Ймовірно, за рахунок платного промо", – йдеться в матеріалі.

Згідно з документами, для деяких спікерів і компаній участь у форумі була платною, наприклад, для ДТЕК ВДЕ Ріната Ахметова.

"У ДТЕК нам підтвердили, що за участь у форумі компанія дійсно платила, але суму уточнити відмовилися. "ДТЕК, поряд з іншими великими українськими компаніями, виступив партнером форуму "Україна 30″", – відповіли на запит у пресслужбі.

Кілька джерел на умовах анонімності розповіли, що взяти участь в "Україна 30" їм пропонували безпосередньо з Офісу президента і відразу попереджали, що форуму потрібне фінансування.

"Ми знайшли ще дев'ять компаній, які стали партнерами форуму. Дві з них співпраця з "Україною 30" підтвердили, інші на наші запити не відповіла. Всі платежі пройшли з формулюванням "комплекс послуг з організації забезпечення участі в заході (назва форуму)"", – йдеться в статті.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: