fbpx
Сьогодні
17:55 26 Вер 2021

Велосипедист з Бельгії зібрав понад 10 тисяч євро для притулку на Луганщині

Фото: v-variant.com.ua

25 вересня в Сєвєродонецьку відбулася зустріч журналістів з бельгійським велосипедистом, який зібрав понад 10000 євро для притулку мам і дітей.

Про це повідомляє Східний варіант.

Бельгійський студент Ярема Венгринович перебував 3 тижні в дорозі. На своєму велосипеді він подолав дистанцію 2556 км. І все це для того, щоб разом з міжнародною благодійною організацією «СОС Дитяче Містечко» реалізувати проект допомоги облаштувати притулок для мам і дітей у Сєвєродонецьку.

Ярема розповів, що дуже хотів підтримати Україну та українських дітей.

"Дуже боляче бачити, що війна і далі є. І я хотів підтримати дітей, які постраждали від цієї війни. Я вчора відвідав двоє сімей біля Стариці Луганської. І я бачив умови, в яких живуть діти. І це шок", – поділився з нами Ярема.

Велосипедист з Бельгії

Фото: v-variant.com.ua

На зустрічі також була присутня Людмила Харченко – директор Луганського обласного відділення міжнародної благодійної організації «СОС Дитяче Містечко Україна». Вона розповіла, що в минулому році була придбана п'ятикімнатна квартира для притулку. У ній був проведений ремонт. Кошти, які були зібрані Яремою підуть на облаштування притулку.

«У притулку зможуть перебувати мами і діти Луганщини віком від 0 до 3 років, які опинилися в складних життєвих обставинах, і є великий ризик вилучення дитини з сім'ї», – говорить Людмила Харченко.

Вона також уточнила, що мами з дітьми зможуть перебувати в притулку терміном до 6 місяців. За цей час психологи допоможуть їм відновитися, з дітьми будуть займатися фахівці, мамам допоможуть набути батьківські навички і допомогти з влаштуванням на роботу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: