fbpx
Сьогодні
10:28 26 Вер 2021

У Німеччині стартували вибори до Бундестагу

У Німеччині о 08:00 за місцевим часом (09:00 за київським) відкрилися понад 60 тисяч виборчих дільниць.

Про це повідомляє Укрінформ.

Правом голосувати можуть скористатися 60,4 млн із 83,2 млн населення ФРН. Велика частина з них уже проголосували поштою, у тому числі канцлер Ангела Меркель.

З 54 зареєстрованих у Німеччині партій до виборів допущені рекордні 47, з них 14 – уперше. Загалом зареєстрована рекордна кількість претендентів на місця у федеральному парламенті – 6211. Наймолодшому з них 18 років, найстаршому – 91.

Хоча жінок-виборців рівно на 2 млн більше, ніж чоловіків, серед кандидатів частка жінок становить лише 33%.

Попередні результати оголосять уже о 18:00, Перевірятимуть бюлетні будуть 4-5 тижнів.

За даними останніх опитувань розрив у рейтингах основних конкурентів – консервативного блоку ХДС/ХСС і соціал-демократів СДПН становить 1-3 відсотки.

За оцінками експертів, кількість депутатів Бундестагу 20 скликання може перевищити 900 (за даними Politbarometer, – 912). Нагадаємо, нинішній склад найвищого законодавчого органу ФРН становить 709 депутати, що робить його другим найчисельнішим парламентом світу після Китаю.

Окрім виборів у Бундестаг цього ж дня проходять вибори в земельні парламенти, ландтаги, в Берліні та землі Мекленбург-Передня Померанія. Там, за попередніми оцінками, лідирує СДПН, яка і зараз очолює уряди цих адміністративних одиниць.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: