fbpx
Сьогодні
16:20 26 Вер 2021

На Буковині створили медово-ягідний кооператив, який збирається вийти на європейський ринок

На території Рукшинської ОТГ група однодумців організувала медово-ягідний кооператив, який випускає унікальну продукцію.

Про це пише ACC.

На початках підприємці займались випуском медової продукції, проте згодом асортимент значно розширили.

"Роки 4 тому, коли з`явилась можливість організувати власне виробництво зі спільним фінансуванням з Європи, ідею розглядали серед обласної організації пасічників. Проте згодом зрозуміли, що можна використовувати і плодову-ягідну продукцію нашого регіону. Кооператив почав випускати різні види повидла, варення за власною рецептурою", – зазначив один із засновників кооперативу Олександр Пердейко.

Рукшинська кооперація

"У кооперативі я спочатку займався пошуком клієнтів, збутом товару. Тепер я є членом правління. Маємо на меті розширити наше підприємство, працюємо над залученням інвестицій, створенням нових робочих місць", – розповів член правління, учасник АТО Вальтер Шеффер.

За виручені кошти від випуску першої продукції підприємці відремонтували приміщення, закупили спеціальне обладнання, оновили матеріальну базу підприємства. Наразі працює штат з 4 постійних працівників. Кооператив випускає унікальну продукцію в Чернівецькій області: яблуко в гелі, смородина в гелі, вишня в гелі, яблучне повидло та іншу.

Рукшинська кооперація

Підприємці налагодили співпрацю з місцевими пекарнями та впевнено освоюють український ринок. Проте засновники кооперативу мають наміри вийти і на європейський рівень.

"Ми впевнені в якості нашої продукції, звичайно, що для виходу на Європу, потрібно пройти сертифікацію, отримати відповідні дозволи. Думаю, ми могли б розпочати поставляти товари до сусідньої Румунії – як перший крок на європейському ринку", – зазначив член кооперативу Олександр Пердейко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: