fbpx
Сьогодні
12:21 25 Вер 2021

В Україні вперше за 20 років трансплантували рогівку ока

У Львові 23 вересня здійснили першу за двадцять років операцію з пересадження рогівки ока. Донор також передав п'ять інших своїх органів людям.

Про це повідомила Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова.

Рогівку ока отримав 69-річний житель Івано-Франківська Ігор. Операція тривала близько години й минула успішно, але тепер на чоловіка ще чекає тривалий період реабілітації.

"Після операції він мріє знову бачити своїх онуків, збирати гриби та грати у футбол. Тож бажаємо міцного здоров'я та швидкого одужання", — сказали в лікарні.

Як зазначив директор Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук, Ігор мав катаракту, а після невдалої операції на правому оці в червні 2021 року його зір становив лише 2-3%. Виправити це могла лише операція.

Як пише hromadske, донором для Ігоря став 54-річний чоловік, який помер від інсульту 21 вересня. "Його дружина підписала згоду на донорство, і завдяки цьому у вівторок у Львові ми пересадили п'ять органів — легені, серце дитині, печінку та нирки", — сказав Самчук.

Зокрема легені пересадили 56-річному львів'янину, який понад 10 років мав хронічну хворобу, а останні чотири роки майже не виходив з квартири та був киснезалежним. За словами Самчука, без нових легень він прожив би не більше як кілька місяців.

А серце донора пересадили 13-річному хлопцю з Волині з села Зарудці. Він хворів із липня, а останній місяць був у реанімації Волинського ОДТМО. Протягом двох тижнів він перебував у лікарні Львова. Стан хлопця був критичним, рахунок ішов на дні.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: