fbpx
Сьогодні
22:40 25 Вер 2021

Україна і США посилять співпрацю у сфері оборони, – Квін

English version here

Фото: Всеукраїнський Форум Україна 30

Україна і Сполучені Штати Америки (США) посилять співробітництво у різних сферах, зокрема у сфері оборони.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, пише Укрінформ.

«Президент Зеленський та Президент Байден зустрілися нещодавно у Білому домі. Мені пощастило долучитися до цієї зустрічі, і я рада повідомити, що зв'язки між США та Україною міцніші, ніж будь-коли. І Президент Байден, і Президент Зеленський є вірними прозахідному курсу України та її повній євроатлантичній інтеграції», – сказала вона.

Квін повідомила, що США і Україна працюватимуть разом над зміцненням відносин, використовуючи такі інструменти, як Комісія зі стратегічного партнерства і нова Рамкова угода про стратегічне партнерство між міністерствами оборони України та США.

«Рамкова угода про стратегічне оборонне партнерство між нашими країнами забезпечить структуру, на основі якої ми розвиватимемо наше співробітництво у сфері оборони. Ми працюватимемо над такими питаннями, як протидія агресії Росії, боротьба з корупцією, сприяння безпеці Чорного моря, реформа оборонної промисловості й кібербезпека», – сказала тимчасова повірена у справах США в Україні.

Вона нагадала, що Сполучені Штати лише цього року виділили Україні 400 млн дол. допомоги у сфері безпеки, а з 2014 року ця допомога сягає 2,5 млрд дол.

«Ця допомога сприяє Україні у подоланні поточних та майбутніх викликів і захисті свого суверенітету та територіальної цілісності», – сказала Квін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: