fbpx
Сьогодні
21:13 25 Вер 2021

У Житомирі відкриють першу кризову кімнату для потерпілих від домашнього насильства

Фото: zt-rada.gov.ua

У Житомирі відкриють першу кризову кімнату для потерпілих від домашнього насильства.

Про це пише zt-rada.gov.ua.

Кімната кризового реагування має стати тимчасовим прихистком для постраждалих від насильства у родині.

Потерпілі зможуть перебувати тут 10 – 20 діб. За цей час вони отримуватимуть необхідну соціально-психологічну та первинну правову допомогу.

Відкриття такого центру у Житомирі стане важливим етапом розбудови повноцінної системи протидії насильству.

Кризову кімнату облаштують у комунальному приміщенні площею 114 м кв. при денному центрі соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства.

Аби жінки і діти могли почуватися в безпеці, її адреса буде засекречена, а фахівці тут працюватимуть цілодобово. Особи, які постраждали від домашнього насильства, можуть звернутися за допомогою до денного центру (вул. Перемоги, 55, тел. 47-09-42).

Мобільна бригада для соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства вже створена рішенням виконкому. Фахівці, що працюватимуть у кризовій кімнаті, пройдуть спеціальне навчання.

Адже, за словами координаторки проєкту в Україні Ганни Висоцької, в центрі мають знати, як правильно зустріти потерпілу, куди її перенаправити і т. д.

Зазначено, що допомога постраждалій особі має бути комплексною та ефективною, і Житомир – одне з небагатьох українських міст, де до протидії домашньому насильству підходять комплексно. З кривдниками тут проводять корекційну роботу: її здійснюють спеціально навчені сертифіковані психологи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: