fbpx
Сьогодні
10:51 25 Вер 2021

У МВС заявили, що встановили умовний портрет чоловіка, який намагався вбити Шефіра

Слідство встановило умовний портрет, зріст та вагу стрілка та дізналося про те, що у нього були спільники.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі "Свобода слова Савіка Шустера".

Замах на першого помічника президента – справа рук професіонала, наголосив представник МВС. Протягом 4 секунд той випустив близько 20 куль, 15 – попало в авто, 2 кулі влучили в ногу водія Шефіра.

Кілер намагався спочатку нейтралізувати водія, щоб зупинити автомобіль. На зброї, з якої стріляли в автівку, був глушник. Кілер стріляв в автомобіль набоями, які були виготовлені в Угорщині на базі радянського набою калібру 7,62 ще у 1989 році.

Також Єнін зауважив, що у правоохоронців є додаткові відомості, якими вони "не можуть поділитися із суспільством". До розслідування замаху залучають ФБР.

Довідка

22 вересня у Київській області обстріляли автомобіль Шефіра. В результаті водій, який віз посадовця, зазнав поранень і перебуває в лікарні.

За інформацією МВС, в автомобіль влучило понад 10 куль. Постріли буди здійснені з лісу з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля. Зокрема Національна поліція розглядає, що замах був здійснений з метою тиску на керівництво держави і дестабілізація політичної ситуації.

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника президента відкрите кримінальне провадження – з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: