fbpx
Сьогодні
14:02 25 Вер 2021

На Одещині пробурили нафтову свердловину

English version here

Фото Depositphotos

У Саратському районі Одещині пробурили нафтову свердловину глибиною 2 825 метрів. Роботи тривали близько двох місяців, зараз свердловина проходить етап випробувань.

Про це на конференції Odesa Offshore Conference 2021 повідомив головний геолог приватної компанії – науково-виробничого концерну «Укрнафтоінвест» Мирон Фірман, повідомляє Радіо Свобода.

Цій компанії вже багато років належать спеціальні дозволи на розробку і буріння ділянок на півдні Одеської області. Проте робота над свердловиною розпочалась тільки в липні 2021 року – через півроку після того, як «Укрнафтоінвест» придбала компанія BGV Group Management.

«Зараз ми в процесі. Свердловина успішно завершена, розпочаті її випробування. Потрібно ще кілька місяців, щоб отримати результати і зрозуміти запаси нафти. За результатами цієї вже буде зрозуміло, скільки буде потрібно свердловин – їх можуть бути десятки для видобутку», – заявив Фірман.

Він додав, що аналізи покажуть не тільки запаси, але також те, наскільки «важка» нафта на різних горизонтах буріння. Крім нафтових пластів, у свердловині є невелика кількість розчиненого газу – його недостатньо для значного видобування.

У випадку, якщо буде вирішено видобувати на Одещині нафту, проблем із інфраструктурою по доставці нафти не буде, говорить Фірман. Він додав, що видобуток нафти в регіоні буде важкий – і через загально складний геологічний розріз, і через складне формування колекторів нафти. Умови значно складніші, ніж на Полтавщині чи в Закарпатті або в Дніпрово-Донецькій впадині, додав геолог.

На його думку, саме через ці складні умови нафту раніше і не видобували, хоча сьогодні робота «Укрнафтоінвесту» базується на польових дослідженнях радянських часів, в тому числі сейсморозвідувальних досліджень і пошукового буріння. Також на початку 2000-х років в регіоні проводилась розвідка і геолого-економічна пластів нафти й газу.

BGV Group Management – компанія з управління інвестиціями, заснована у 2015 році Геннадієм Буткевичем для створення інноваційних, передових, високоефективних та унікальних підприємств в Україні з метою сприяння економічному розвитку та швидкому зростанню країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: