fbpx
Сьогодні
17:08 25 Вер 2021

Корнієнко пояснив, як унеможливити "поправковий спам" в Раді

Фото: sluga-narodu.com

Стрімкому втіленню реформ заважає повільний темп розгляду законопроєктів, що виникає через законодавчий спам опозиції. Керівництво парламенту повинно мати політичну волю, аби боротися з цим явищем.

Про це заявив голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко.

«Ми обіцяли виборцям стрімкі реформи. Проте зараз політичні опоненти дорікають, що ми йдемо в тому ж темпі, що й попередній парламент. Проаналізувавши причини, ми виявили, що по кілька місяців «застрягаємо» в розгляді законопроєктів через поправковий спам. Ми з вами багато разів обговорювали, як цього позбутися, але щоразу упиралися в те, що в керівництва парламенту не має на це політичної волі», – сказав Олександр Корнієнко.

Він також зазначив, що парламент досі не почав виконання рекомендацій місії Європейського парламенту під головуванням Пета Кокса щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради. Зокрема, щодо роботи апарату та припинення законодавчого спаму. Ця місія працювала в Україні ще в 2015-2016 роках.

Як повідомляла Рубрика, Верховна Рада 23 вересня ухвалила закон № 5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Для розгляду поправок, яких було внесено понад 1200, депутати застосували спеціальну процедуру постатейного розгляду, передбачену статтею 119 Регламенту Верховної Ради України.

Закон підтримали 279 депутатів. У тому числі "за" проголосували 229 членів фракції "Слуга народу". Єдиною депутаткою від "СН", яка проголосувала проти закону, стала Людмила Буймістер. Вона ж голосувала проти документа і в першому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: