fbpx
Сьогодні
13:28 25 Вер 2021

Fridays for Future звернулася до Зеленського через зміни клімату

Фото: Fridays For Future Ukraine

Українські активісти міжнародного молодіжного руху Fridays for Future на акції під Офісом Президента вимагали невідкладних дій щодо скорочення шкідливих викидів в атмосферу та заходів з адаптації до змін клімату, а також передали відповідне звернення голові держави Володимиру Зеленському.

Як пише EcoTown, акція відбулася в рамках Глобального страйку за клімат, який пройшов у сотнях міст по всьому світу.

"Ми занепокоєні недостатністю дій, що здійснюються державою Україна у виконанні міжнародних зобов'язань щодо Паризької Угоди 2015 року для стримування курсу глобального потепління нижче за 2 °C відносно доіндустріального рівня. Але замість того, щоб просити Вас читати або слухати нас, ми в черговий раз просимо вас прислухатися до політиків, вчених і експертів, слова яких ми цитуємо", – йдеться у зверненні активістів Fridays For Future Ukraine до Володимира Зеленського.

мітинг Fridays For Future Ukraine під ОП

Зокрема вони навели наступні слова керівника Світового Банку з доповіді 2012 року про можливі наслідки потепління на 4 °C:

"Недостатність дій у сфері зміни клімату загрожує зробити світ, що успадкують наші діти, повністю іншим світом, ніж той у якому ми живемо зараз. Зміна клімату є однією з найбільших проблем, що стоять на шляху розвитку, і ми повинні взяти на себе моральну відповідальність за впровадження заходів в інтересах майбутніх поколінь, особливо найбідніших".

мітинг Fridays For Future Ukraine під ОП

"Цього року в Запорізькій області фіксують смерчі, Одесу заливають повені, пилова хмара з Сахари накриває всю країну, липень у столиці вкотре б'є температурні рекорди. Вже зараз в небезпеці тисячі людських життів, гектари лісів, наші домівки і наші гроші, які доведеться витрачати на боротьбу із наслідками кліматичної кризи. Якщо нічого не змінювати, далі ставатиме лише гірше", – зауважили активісти, додаючи що «в умовах кліматичної кризи молоді люди бачать неспроможність влади забезпечувати їх права, обов'язки та свободи, що передбачені Конституцією України, що ставить під загрозу життя та здоров'я молодших поколінь українців та їх дітей".

мітинг Fridays For Future Ukraine під ОП

Серед основних вимог активістів впровадити кліматичні питання в загальну освіту для всього населення, підняти екологічну та кліматичну повістку на національному рівні через оголошення надзвичайного кліматичного стану в Україні. Станом на середину 2021 року Climate Emergency Declaration (CED) загалом оголосили майже 2000 органів влади різних рівнів в 34 країнах світу.

Учасниками руху Fridays For Future Ukraine в рамках глобальної хвилі молодіжних протестів 24 вересня 2021 року кліматичні страйки проводилися у 11 містах України: Києві, Львові, Івано-Франківську, Рівному, Миколаєві, Вознесенську, Марганці, Дніпрі, Херсоні, Слов'янську, Вугледарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: