fbpx
Сьогодні
20:30 25 Вер 2021

Директор Бюро економічної безпеки розповів про плани відомства

Новостворене Бюро економічної безпеки (БЕБ) розпочне свою роботу з аналізу основних незаконних схем і їх корупційного прикриття, і лише потім будуть візити до бізнесу.

Про це розповів на телеканалі "Україна 24" директор БЕБ Вадим Мельник.

"Як працюватиме Бюро економічної безпеки? Не з бізнесу починаємо розслідування, а починаємо аналітичну роботу з того "схематозу", який дає бізнесу ті схеми для ухилення від податків. Виявлення та подолання "схематозу", далі – корупційне прикриття, корумповані чиновники, вони ж прикривають такі схеми… І тільки в третю чергу ми йдемо до бізнесу і говоримо – ви внаслідок використання схеми ухилилися, будь ласка, сплатіть податки, або самостійно, закон це дозволяє, або шляхом податкових перевірок", – розповів Мельник.

Нагадаємо, в січні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон, що передбачав створення в Україні принципово нового правоохоронного органу – Бюро економічної безпеки (БЕБ). За задумом авторів документа, орган має стати єдиним, який розслідуватиме злочини, пов'язані з економікою.

На формуванні нового органу наполягали міжнародні кредитори України, зокрема МВФ.

Уряд створив БЕБ 12 травня як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого координується Кабміном. У серпні директором БЕБ був призначений голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник.

Старт діяльності БЕБ запланований на 25 листопада. Наступного дня після цього Державна фіскальна служба має припинити своє існування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: