fbpx
Сьогодні
18:27 24 Вер 2021

Железняк про закон про олігархів: Якась єресь написана

фото: "Голос"

Закон про олігархів, який підтримала в цілому Верховна Рада, ухвалений з грубим порушенням процедури й містить норми, що суперечать одна одній.

Про це заявив на телеканалі "Україна 24" народний депутат, голова фракції "Голос" у Верховній Раді Ярослав Железняк.

"Тут дуже дивна і смішна ситуація, якщо говорити про закон України. Факт у тому, що вчора було грубо порушено процедуру, просто зруйновано регламент… Ніякого відношення до законів України це взагалі не має. Виявилось, що стаття 5 цього закону – як визначається олігарх, хто цей орган, який визначає – вони одночасно прийняли три варіації. Один з них – що це РНБО, а два – різні варіанти, що це визначає НАЗК. Тобто в законі є норми, які одна іншій суперечать", – підкреслив Железняк.

Нардеп зазначив, що до ухвалення законопроєкту сигналізував "слугам народу", що "там якась єресь написана".

"Сьогодні це підтвердилось, щобільше – зрозуміло, що там не тільки така проблема, там деякі правки – замість 825 зачитали 725, 14 переплутали з 4. Тобто текст, який проголосували, підписувати не можна", – вважає він.

Железняк додав, що в нинішньому вигляді законопроєкт "буде схожий на Франкенштейна – десь одна стаття, друга, десь три варіанти статті".

Як повідомляла Рубрика, 23 вересня Верховна Рада ухвалила у другому читанні проєкт закону про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів).

Переважну більшість голосів за законопроєкт дали фракції "Слуга народу" (229), "За майбутнє" (18), "Довіра" (15) й "Голос" (11).

Проти виступили народні депутати від "Європейської солідарності" та "Опозиційної платформи – За життя".

У парламентській опозиції наполягають, що законопроект №5599 щодо деолігархізації ухвалили у другому читанні з порушенням процедури й регламенту. 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: