fbpx
Сьогодні
14:53 24 Вер 2021

Голова НАЗК зазначив, що вони не готові вносити олігархів до реєстру

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков зазначив, що у НАЗК не готові вносити олігархів до реєстру, але якщо президент Володимир Зеленський підпише закон, то доведеться.

Про це він повідомив у коментарі УП.

"У НАЗК наразі немає фінального тексту закону, який проголосувала Верховна Рада. Але, судячи з публічної інформації, наразі в законі містяться дві протилежні норми: одна каже, що до Реєстру олігархів осіб вноситиме РНБО, інша – що НАЗК. Оскільки верховенство права – одна з базових цінностей команди НАЗК, ми завжди керуємося буквою закону.
Тому у випадку, якщо президент підпише цей закон – звісно, будемо його виконувати. Однак, на нашу думку, такі протилежні норми мають бути усунені".

За словами глави НАЗК, під час написання законопроєкту про олігархів з ними ніхто не консультувався.

Щодо подальших дій у виконання закону НАЗК прийматиме рішення після того, як закон набере чинності.

Відзначається, що реєстр декларацій НАЗК готовий для включення до нього декларацій олігархів. А підрозділи, які відповідають за перевірку декларацій, готові до їх перевірки.

Як повідомляла Рубрика, 23 вересня Верховна Рада ухвалила у другому читанні проєкт закону про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів).

Переважну більшість голосів за законопроєкт дали фракції "Слуга народу" (229), "За майбутнє" (18), "Довіра" (15) й "Голос" (11).

Проти виступили народні депутати від "Європейської солідарності" та "Опозиційної платформи – За життя".

У парламентській опозиції наполягають, що законопроект №5599 щодо деолігархізації ухвалили у другому читанні з порушенням процедури й регламенту. 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: