fbpx
Сьогодні
16:13 24 Вер 2021

4 області можуть стати "червоними" протягом двох-трьох тижнів

Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області можуть протягом двох-трьох тижнів перейти в "червоний" рівень епіднебезпеки.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін на пресконференції в Києві в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Станом на 24 вересня вже дев'ять регіонів демонструють ознаки "помаранчевого" рівня".

"Є певна частина регіонів, які зараз перебувають у зоні ризику входження вже навіть у "червоний" рівень епіднебезпеки: це Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області. Ці регіони можуть перейти до "червоного" рівня протягом двох-трьох тижнів. Тому вони потребуватимуть найбільшої уваги", – сказав він.

За словами Кузіна, Міністерство охорони здоров'я цього тижня зафіксувало найшвидші темпи зростання захворюваності COVID-19 у 2021 році: 68% – зростання нових випадків захворювання, 51% – зростання госпіталізацій.

У той же час санлікар зазначив, що навантаження на систему охорони здоров'я країни контрольоване: зайнято 34% ліжок реанімації, 31% ліжок із киснем і 13% апаратів ШВЛ, а число пацієнтів, яким призначено кисень, – 19% від кількості ліжок із киснем.

При цьому Кузін підкреслив, що 95% госпіталізованих у лікарнях – невакциновані.

Головний санлікар також повідомив, що штам "дельта" є переважаючим.

"Майже в кожному регіоні штам "дельта" реєструється майже по всіх випадках госпіталізованих людей", – сказав він.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: